Projekt zvaný Peníze na útěku

Možná to některé z vás překvapí, ale naše nejznámější a největší banka má nový záměr. Ráda by totiž zlepšila gramotnost, týkající se financí, obyvatelstva naší České republiky. Rozhodla se vytvořit projekt s názvem Peníze na útěku, který se zaměřuje na lidi v průměrném věku 20 let. Informace, které jsou v něm obsaženy, jsou ku prospěchu každému, kdo se chce ve svých financích nejen orientovat. Tím nejhlavnějším posláním je pomoct naplánovat finanční rozpočet a v neposlední řadě naučit, jak jej využívat. Je totiž potřeba vytvořit si rezervy na období, které by bylo horší, nebo kdyby se objevily nějaké nečekané životní situace.
stovka z puzzle
Je potřeba se alespoň trochu umět zorientovat v nabídce úvěrů či spoření.
Před tím, než se program spustil, proběhla na základních školách kampaň, která měla za cíl vzdělávat ty nejpotřebnější. Vštěpování informací mladé generaci se osvědčilo ve velké spoustě států. Finanční gramotnost je jeden z nejdůležitějších pilířů.
Až alarmujícím faktorem bylo to, že až dvě třetiny populace, která je již dospělá, se chová ekonomicky nezodpovědně. Ekonomové se poté shodli na tom, že právě to je důvodem, proč rodiny nevycházejí s financemi a musí před výplatou počítat zbývající koruny.
Díky tomu, že je Česká národní banka autoritou, můžete si být zcela jisti, že bude poskytovat pouze pravdivé informace. Financím se navíc věnuje ve všech kategoriích a v neposlední řadě dává také realistický pohled na různé životní etapy. Jisti si můžete být také tím, že neupřednostňuje žádného poskytovatele.
mince z vázy
Vše, co potřebujete o financích vědět, naleznete na jednom místě. Pokud budete mít nějaké dotazy, je možné se na ně určitě zeptat.
Na vzdělávacím webu se podílela agentura, která vsadila na jednoduchost, což je výhodné, protože se člověk na stránce dokáže snadno orientovat. Na webu vás budou doprovázet bankovky a mince, které se budou za každou cenu chtít dostat z vaší peněženky.
Pokud by vás o tomto projektu zajímalo více informací, pak neváhejte navštívit stránku projektu Peníze na útěku.